Programok betöltése

« Összes program

  • Ez az program elmúlt.
Ismétlődő program Programsorozat: Múzeumok Őszi Fesztiválja

Kerékpárral középkori templomok nyomában a Zala mentén

2024. 

2023.10.07. 10:00 - 15:00

Ingyenes

A kerékpártúra során a felső Zala völgyében, Zalaegerszeg környékén található középkori templomokat ismerhetjük meg. A 40 km-es útvonal nagy részét kerékpárúton és kisforgalmú utakon haladunk végig.

Túra leírása

A túránk a Göcseji Múzeum épülete elől indul 10,00-kor. A belvárosból Ola felé haladunk. A kiépített kerékpárúton a Göcseji Falumúzeum érintésével, a Gébárti tó mellett elhaladva Andráshidára tekerünk. Itt lesz az első megállónk, a felújított 13. századi Szent Kereszt felmagasztalása templom. A templomban egy kisebb sétát teszünk, és megismerkedünk az épület történetével. Andráshidáról a Zala völgyi kerékpárúton megyünk tovább Bagodig. Itt északra fordulunk, és egy kisebb kitérőt teszünk Bagod-Szentpálra, ahol a 13. századi körtemplomot (Szent Pál templom) tekintjünk meg. A rotuda megtekintését követően visszatérünk Bagodra és a kerékpárúton Zalaszentgyörgyig tekerünk. Itt a falu nyugati végében található a 13. században emelt, azóta többször átépített Szent György tiszteletére felszentelt templom. A templom belső terében gótikus és 17. századi festmények láthatók.
Zalaszentgyörgyről Kávásra tekerünk, ahol a túra legnagyobb emelkedőjét leküzdve a tájházat tekintjük meg. Itt egy kis pihenőt tartunk.
A pihenő után a Zala jobb partján húzódó mellékúton haladva Boncodföldére érünk. Itt is egy 13. századi alapítású templom áll (Szent Anna templom). A templomot a barokk korban jelentősen átépítették, de még láthatóak az eredeti részei is. A templom megtekintését követően Teskándon keresztül térünk vissza Zalaegerszegre.

Jelentkezés

A kerékpártúra térítésmentes de regisztrációhoz kötött. Kérjük regisztráljon az oldal alján megadott lehetőségen.

Szervezők

Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága – Göcseji Múzeum
Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület

Tovább információ

kozonsegkapcsolat@zmmi.hu

Együttműködő partnerek

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.
A rendezvény kapcsolódik a Göcseji Dombérozó Aranyló Göcsej programsorozatához valamint a Múzeumok Őszi Fesztiváljához.

Részletek

Dátum:
2023.10.07.
Időpont:
10:00 - 15:00
Programsorozat:
Összeg:
Ingyenes
Program kategóriák:
,
Program címkék: