Programok betöltése

« Összes program

  • Ez az program elmúlt.

Közösségi múzeum a gyakorlatban – Módszertani nap

2024. 

február 26. 09:30 - február 27. 16:15

A külföldi kollégák bevonásával megvalósuló eseményen workshop, szakmai fórum, új nézőpontú tárlatvezetések és előadások segítik a régió kulturális szakembereinek tájékozódását a közösségi múzeumi projektek és a kulturális örökség 21. századi közvetítésének témájában.
Az esemény külföldi partnere a zágrábi Muze kulturális szervezet, amelynek képviselői a kultúra mai múzsáiként a tárgyi és szellemi örökség újszerű és látogatóbarát bemutatásáról tartanak előadást és sajátélményű workshopot a résztvevőknek.

A rendezvény hétfői napja a nagykanizsai Thúry György Múzeumban zajlik, ahol a közösségi múzeum témáját kibontva a helyi közösségek megszólítása, a civil szervezetek bevonását célzó jó gyakorlatok, valamint a múzeumbaráti kör állnak a délelőtt középpontjában.
Délután a Muze horvát szervezet két képviselője tart workshopot a résztvevőknek a kulturális örökség élményszerű bemutatásában rejlő lehetőségekről és a kiállítástervezés kapcsolatáról, a nap zárásaként pedig a Thúry György Múzeum kiállításait tekinthetik meg az érdeklődők kurátori tárlatvezetés keretében.

A keddi napon a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága két tagintézményében, a Mindszentyneumban és a Göcseji Múzeumban a résztvevők megismerhetik az utóbbi intézmény közösségi régészeti projektjeit a szervezők és az önkéntesek szemszögéből, valamint a Mindszentyneum munkatársainak közösségépítő tevékenységét. Majd nemzetközi szakmai fórum és tárlatvezetések zárják a gazdag szakmai programot.

A tervezett program részletesen az alábbi linken olvasható:
https://mokk.skanzen.hu/20240208nemzetkozi-szakmai-muhely-nagykanizsan-es-zalaegerszegen

Részletek

Kezdés:
február 26. 09:30
Vége:
február 27. 16:15
Program kategóriák:
,
Program címkék:
, ,

Helyszín

Göcseji Múzeum – Mindszentyneum
Batthyány u. 2-6.
8900 Zalaegerszeg
+ Google Térkép
Telefon:
+3692314537

Szervezők

Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága
Thúry György Múzeum
Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ