Programok betöltése

« Összes program

  • Ez az program elmúlt.
Ismétlődő program Programsorozat: Múzeumok éjszakája

Müller Imre tárlatvezetése a Rejtőzködő kincsek kiállításban

2024. 

június 22. 20:30 - 21:30

Ingyenes

Rejtőzködő kincsek egy zalaegerszegi magángyűjteményben

Ahogyan minden jelentős magángyűjtemény, a Göcseji Múzeumban bemutatott kollekció is határozott karakterrel bír. Tükrözi létrehozója gondolkodásmódját, érzés- és élményvilágát, művészeti érdeklődését. A gyűjtemény fő irányvonalát a klasszikus szépségeszményt kifejezésre juttató, tájfestészet remekei képviselik, melyekhez harmonikusan kapcsolódnak a más tematikát felvonultató alkotások is.

A kollekció kivételes értékű darabja Munkácsy Mihály két alkotása,

az egyik a francia arisztokrácia világát bemutató szalonábrázolás, a másik egy férfiportré. Mindkét alkotás hűen tükrözi a mester által jegyzett stílusjegyeket. De látható id. Markó Károly itáliai ihletésű tájképe, Brodszky Sándor Margit-szigeti parkrészlete és Czóbel Béla virágcsendélete is.

Az alkotások másik gerincét a második világháború utáni absztrakt képek alkotják. Kassák Lajos, a magyar avantgárd mintegy három évtizeden át legfontosabb személyisége, a nemzetközi modernizmus jelentős alakja három alkotása látható a tárlaton, ahogy Bálint Endre festő és grafikus emlékkép-töredékeinek néhány példánya és Kádár Béla késői dekoratív avantgárd szemléletét hordozó nőalakja.

A zalaegerszegi magángyűjtemény anyagából rendezett kiállítást 2024. augusztus 31-ig várja a látogatókat.

Jó tudni

A tárlatvezetésen a Múzeumok Éjszakája programra érvényes karszalaggal lehet részt venni előzetes regisztráció után. Regisztrálni az oldal alján található felületen lehetséges.

Részletek

Dátum:
június 22.
Időpont:
20:30 - 21:30
Programsorozat:
Összeg:
Ingyenes
Program kategóriák:
, ,
Program címkék:

Helyszín

Göcseji Múzeum
Batthyány Lajos u. 2
8900 Zalaegerszeg
+ Google Térkép
Telefon:
+36 92 314 537