Programok betöltése

« Összes program

  • Ez az program elmúlt.

Muzeológiai módszertani műhelygyakorlat

2024. 

június 28. 09:30 - 12:00

Ingyenes
Muzeológiai módszertani nap

A Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága és a Wass Albert Könyvtár és Múzeum  muzeológiai módszertani műhelygyakorlatot szervez a (történeti) Zala vármegyei muzeális intézmények munkatársainak számára.

A módszertani nap témája

Magyar géniuszok itthon és magyar emlékek Törökországban.

Program

  • 9.30 – 10.00 Gyanó Szilvia (Thúry György Múzeum, Nagykanizsa):  A gyöngyösnecces népviselet. Magyar Géniusz Program a Thúry György Múzeumban
  • 10.00 – 10.30 Szényi Krisztina (Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága – Göcseji Múzeum): A mohácsi győzelem, avagy magyar emlékek Törökországban (Úti élménybeszámoló)
  • 10.30- 11.00 Eszmecsere
  • 11.00-12.00 „Tapolca Géniuszai” című új állandó kiállítás megnyitója a Tapolcai Városi Múzeumban (Köszöntőt mond: Dobó Zoltán polgármester. A kiállítást megnyitja: Ódor János Gábor elnök, Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége. Kurátori tárlatvezetést tart: Hangodi László főmuzeológus. Közreműködik: Farkas Mihály gitárművész. A megnyitó után fogadás a Tópart Bisztróban.)

Helyszín

Wass Albert Könyvtár és Múzeum – Tapolcai Városi Múzeum (Tapolca, Templom-domb 8.)

Parkolás

A Tapolcai Városi Múzeum előtt vagy a Déli Városkapu parkolóban.

Ne felejts el regisztrálni

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük adja meg adatait az oldal alján található regisztrációs felületen.

Ha kérdésed lenne

Ha kérdésed lenne fordulj bátran Klinger László közönségkapcsolati osztályvezetőhöz a + 36 30 531 4930 mobilszámon vagy a kozonsegkapcsolat@zegimuzeumok.hu emailcímen.

Részletek

Dátum:
június 28.
Időpont:
09:30 - 12:00
Összeg:
Ingyenes
Program kategória:
Program címkék: