Programok betöltése

« Összes program

  • Ez az program elmúlt.
Ismétlődő program Programsorozat: Múzeumok Őszi Fesztiválja

Múzeumi kerengő – Szabadság, szereTem! Petőfi nyomában.

2024. 

2023.09.28. 17:00 - 18:30

2 000Ft

Múzeumi kerengő címmel új sorozatot elevenítünk fel a Göcseji Múzeumban. Havonta bemutatunk a látogatóknak öt műtárgyat, amelyekhez izgalmas és érdekes, sokszor hihetetlen történetek kapcsolódnak. Miközben a közönség hallgatja a múzeumi munkatársak előadását, bejárják az épület kiállítótereit és zeg-zugos részeit. Lépcsőn fel és lépcsőn le, egyik kiállítótérbe be, a másikból ki, pinceszintre le és padlástérbe fel…

A szeptember 28-ai program témáját a Petőfi-emlékév ihleti. Meghívott előadónk Dr. Fűzfa Balázs irodalomprofesszor a rendezvény kezdetén „Szabadság, szereTem” címmel 48 perces, könnyed hangvételű előadást tart Petőfi Sándor költészetéről – közönségbarát módon – a látogatóknak. A program után a vendégeket egy intézményi bejárásra invitáljuk, ahol a múzeum különböző pontján Petőfi Sándor alakját megidéző műtárgyak jelennek meg és muzeológusaink rövid, 5-7 perces ismertetőt tartanak. Így ismerik majd meg az amúgy a képzőművészeti raktárban lévő Kisfaludi Strobl Zsigmond szobrászművész a költőt megmintázott kisplasztikáját, egy korabeli érmét és egy különleges történeti dokumentumot.

 

Részletek

Dátum:
2023.09.28.
Időpont:
17:00 - 18:30
Programsorozat:
Összeg:
2 000Ft
Program kategóriák:
,
Program címkék:

Helyszín

Göcseji Múzeum
Batthyány Lajos u. 2
8900 Zalaegerszeg
+ Google Térkép
Telefon:
+36 92 314 537

Jegyek

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Jegyek online értékesítése lezárult, vásárolni csak a helyszínen lehetséges korlátozott számban.