Programok betöltése

« Összes program

  • Ez az program elmúlt.

Protokoll és diplomácia – Finisszázs

2024. 

2023.04.26. 17:00 - 18:00

1 000Ft
Protokoll és diplomácia kiállítás

Mielőtt végleg búcsút intünk a Protokoll és diplomácia című kiállításnak, egy különleges tárlatvezetésre invitáljuk Önöket.

Vendégünk lesz Dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg egykori polgármestere, aki a protokoll világába akaratán kívül is belekerült. Számos külföldi útja során pedig olyan élményekben volt része, amikben nem sokan részesülnek. Tudták, hogy van olyan ország, ahol minden – az asztalnál helyet foglaló – vacsoravendégnek pohárköszöntőt kell mondani? Jártak már Finnországban? Ismerik az ottani meglepő szokásokat? Történetei, habár képzeletben Európából nem lépünk ki, igazán meglepők lesznek.

De a kiállításból egy kicsit ki is kacsintunk, ugyanis a neves szobrászművész Kisfaludi Strobl Zsigmond a brit királyi családnál is járt látogatóban, mi több, az akkor még hercegnő II. Erzsébetet meg is örökítette: készített róla egy lovasszobrot és egy büsztöt. Milyen élményei voltak a mesternek a királyi családnál? Emlékirataiban leírta a történeteket. Aki ez alkalommal elmeséli ezeket Önöknek, az Dr. Kostyál László múzeumigazgató-művészettörténész lesz.

A rendezvény végén egy pohár pezsgővel búcsúzunk a csodás tárlattól.

Részletek

Dátum:
2023.04.26.
Időpont:
17:00 - 18:00
Összeg:
1 000Ft
Program kategória:

Helyszín

Göcseji Múzeum
Batthyány Lajos u. 2
8900 Zalaegerszeg
+ Google Térkép
Telefon:
+36 92 314 537

Jegyek

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Jegyek online értékesítése lezárult, vásárolni csak a helyszínen lehetséges korlátozott számban.