Programok betöltése

« Összes program

  • Ez az program elmúlt.
Ismétlődő program Programsorozat: Szubjektív tárlatvezetések a Mindszentyneumban

Szubjektív tárlatvezetés Fukszberger Imrével

2024. 

március 27. 17:00 - 18:00

Ingyenes
Fukszberger Imre

Ismerje meg az Ünneplés hónapjában Mindszenty József életútját bemutató kiállításunkat Fukszberger Imre szubjektív tárlatvezetésével. Ismerjen meg olyan különleges történeteket, amiket a családtagok meséltek el.

Mindszenty számomra büszkeségpéldakép és egyben feladat is.

Büszkeséggel tölt el, hogy vérrokona lehetek egy olyan Tiszteletreméltó főpapnak, aki hitét, elveit és akaratát egész életében, minden megpróbáltatás ellenére megtartotta!

Példaképnek tekintem, hiszen életes során kis és nagy dolgokban példát mutat arra, milyen emberi értékeket kell megőrizzünk és ápolnunk. Például szülőfalujáról, családjáról, édesanyjáról, iskoláiról, „tanítóiról” éppen olyan tisztelettel és meleg szeretettel beszélt, mint amilyen őszinte alázattal hitéről és hazájáról!

Nekem, mint Csehimindszent polgármesterének (éppen úgy, mint minden Mindszenty tisztelőnek) feladatom és kötelességem szülőfalujában, az országban és az egész világban ébren tartani tiszteletét, szorgalmazni a mártír hercegprímás bíboros emlékének megfelelő ápolását, boldoggá avatásának elősegítését.

 

Részletek

Dátum:
március 27.
Időpont:
17:00 - 18:00
Programsorozat:
Összeg:
Ingyenes
Program kategóriák:
, , , , ,

Helyszín

Mindszentyneum
Batthyány u. 4-6.
8900 Zalaegerszeg
+ Google Térkép
Telefon:
+36 (92) 999-322